Taalcursus voor jongeren volgen: wat houdt dit in?

Taalcursus voor jongeren volgen: wat houdt dit in?

17 september 2020
 Categorieën: Kinderopvoeding, Blog


Het volgen van een taalcursus door jongeren kan tegenwoordig op allerlei manieren vormgegeven worden. Zo kun je ervoor kiezen om cursusboeken te kopen en als jongere thuis een taalstudie op te pakken. Een andere mogelijkheid is om via online cursusinstituten een digitale opleiding te volgen. Of je leert jezelf gratis een nieuwe taal aan door veel televisie te kijken, YouTube te gebruiken en films in de betreffende taal te kijken. De laatste jaren is echter een nieuwe manier van een buitenlandse taal leren stevig in opkomt, namelijk het volgen van een taalcursus voor jongeren in het buitenland. Hoe zien dit soort taalkampen er in praktisch zin uit? En wat zijn de grootste voordelen van dit soort taalkampen?

Meedoen aan een taalkamp in het buitenland: wat kun je verwachten?

Als je je inschrijft voor een taalcursus voor jongeren in het buitenland, maak je op verschillende manieren kennis met een andere taal. Samen met een groep leeftijdsgenoten zit je enkele weken in het buitenland. Zo krijg je op een jongerentaalreis naar bijvoorbeeld Frankrijk uiteraard uitstekende Franse lessen van local speakers. Maar ook onderneem je allerlei leuke en ontspannende activiteiten. Zo doe je mee aan dagexcursies naar bijvoorbeeld Franse steden als Nice, Marseille of Parijs, worden er sportwedstrijden met de plaatselijke jeugd georganiseerd en ga je uiteraard uit eten in een Frans restaurant. Op deze manier leer je spelenderwijs veel over de taal van het land war je meedoet aan een taalkamp. Maar dat is niet het enige, want tijdens een taalcursus voor jongeren in het buitenland leer je natuurlijk ook de plaatselijke cultuur kennen.

Waarom deelname aan een taalkamp effectief is

Er zijn verschillende redenen die meedoen aan een taalkamp in bijvoorbeeld Spanje, Oostenrijk, Mexico of Frankrijk zo aantrekkelijk maken. In de eerste plaats combineer je het aangename met het nuttige. Feitelijk vier je vakantie en kun je lekker ontspannen, maar tegelijk pik je op een taalkamp, zoals bijvoorbeeld Summercamp (Engels voor bengels) ook ongemerkt snel de taal van het land op. Je hoeft niet bang te zijn date een taalkamp saai is of alleen in het teken staat van educatie. Kampvuurtjes, sportspellen, lasergamen, barbecueën, lekker zwemmen met de lokale jeugd, skiën (als dat kan): dit soort activiteiten is tijdens een taalkamp heel normaal. Een tweede pluspunt van een meedoen aan een taalkamp is dat je leeftijdsgenoten ontmoet en dat hieruit vaak levenslange vriendschappen ontstaan. Ben je wat verlegen, dan kun je natuurlijk altijd samen met een vriendje een taalkamp bezoeken. Ten slotte hebben taalkampen nog als voordeel dat er een grote keuze is qua bestemmingen. Of je nu naar Brazilië wilt, naar Canada of liever naar een Europees land als Zwitserland of Tsjechië: alles is mogelijk! 

Over ons
Vera schrijft over pedagogie

Leuk dat je op mijn blog beland bent. Ik ben Vera en ik schrijf op deze blog over de wereld van pedagogie. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als pedagoog en ben sindsdien werkzaam op een leuk kinderdagverblijf. Ik zocht extra uitdaging naast mijn werk en ben deze blog begonnen. Op deze blog verdiep ik mij in de wereld van de pedagogie. Wat zijn de nieuwste trends, wat is het laatste nieuws en wat zijn de beste tips en tricks voor pedagogen. Leer alles over wat het vak inhoud en hoe jij je kan verder kan ontwikkelen als pedagoog.

Zoeken
Archief
Recente artikelen